mandag 30. januar 2012

Siden jeg er verdens lateste person så er det bedre å lese denne bloggen:
http://jlwbangkok.tumblr.com/

Vi henger sammen 24/7 så alt hun skriver har jeg opplevd lol. 
Ellers poster jeg bilder på facebook. Kommer kanskje sterkt tilbake med denne bloggen når internettet mitt blir bra nok. Orker ikke dra med meg dataen på skolen hver dag bare for å skrive blogg hhaha.

søndag 15. januar 2012

Sri Racha - Familietur

Forrige helg så dro jeg til min onkel og hans familie som bor ca 2 timer unna Bangkok. Sammen med meg kom min tante, også min svigertante og min fetter. Vi spiste sammen, og snakket om mitt opphold her i Thailand og mine forventninger. De er veldig grei, men også veldig slitsomme. Jeg prøver å forklare hvorfor jeg vil bo aleine, hvorfor jeg vil være med mine venner i helgene og at jeg kommer til å reise vekk fra Bangkok til andre steder i fritiden. Men de forstår ikke. De vil helst være med meg hver helg, 24/7 hvis de kunne. Det er veldig slitsomt å hele tiden måtte forklare seg. Vi har vår kultur og de har deres. Men problemet er at jeg klarer å forstå at en jente i 20-årene har lyst å feste,reise og være venner, mens de mener at en 20år gammel jente burde prioritere skole og familie.... 

Får finne ut hvordan jeg skal si at et besøk i måneden er nok for meg uten å fornærme de. Tror det er mission impossible. Pluss de sier jeg er tjukk. Men når jeg ikke er sulten så klikker det nærmest for de og tvinger i meg mat. What to do?



Vi spiser samlet på gulvet. Mange retter så tar du litt av hver. Nesten som tapas. Samme konsept.

Ungene fikk gaver.

Mine to inngifte tanter. 

Sengen min. Et lite teppe på gulvet, en pute og et teppe til å ha over deg. Og en vifte. Så jeg fikk 100 myggstikk. Ser ut som blemmer.


Ris fra mine besteforeldre i nord.

Lotus


Kokosnøtt

Urtehagen deres. De dyrker alt selv, kjøper ingenting på butikken. 

Banantre

Helikopteret falt i smak


Familiebilde






Thammasat Orientasjonsmøte

Vi hadde informasjonsmøte i 9 timer.... Fikk mye god info, men de kunne klart å korte ned på hele presentasjonen. Vi fikk veldig mye: ikke gjør ditt, ikke gjør datt, utvekslingstudenter har dårlig rykte, hvis dere vil feste og reise så er dere på feil sted osv... 

Men tror de fleste er her for å gå på skole, så i helgene tar det av. Enten reiser vi eller så går vi ut 3 dager på rad... 

Alt er så mai bpen rai her. Vi tar det som det kommer. Kanskje ting skjer idag, imorgen, om en time.. Man vet aldri. Du kan aldri bli sint, bare si: mai bpen rai - I doesn't matter, no worries, no problem, it's nothing. Liksom ikke tenk på det. 

Som en vestige student er det veldig vanskelig å forholde seg til en kultur som tar ting som det kommer. Ingenting er fastlagt, lesingen til forelsningen tar du som det kommer. Oi der fikk vi en mail dagen før en tilstelning som er obligatorisk om at vi må ha på uniform og at det er obligatorisk oppmøte. Det fikk vi oppleve nå når vi var på helgetur til en øy utenfor Bangkok. Vi måtte dra tidligere hjem pga det. De har sikkert vist om informasjonen i en måned nå, men mai bpen rai at dere sendte informasjonen dagen før. Vi har allerede opplevd "Thaitime" flere ganger med universitetet. Ting skjer ikke klokken 1400, selvom det står det på lappen. Forelesere kommer forseint osv. Dette er noe jeg har veldig problemer med for jeg er så vant til et tidsskjema, spesifikk leseliste og informasjon i forveien så vi kan lage planer osv. 

Dette er sikkert noe jeg blir vant til. Allerede har noen av utvekslingsstudentene blitt smittet av thaitid haha. 


Lunsj m/dessert- Mango og sticky rice. Tror det er det beste i verden. Not kidding. 

Thammasat har sitt eget vannmerke. Det er noe UiB bør tenke litt på å skaffe seg

Flommen har satt sine spor. Ting tar tid her i Thailand. 

Long tail boat

Venter på å ta fergen over til andre siden. Gøy å ta ferge til skolen hver dag :)

Ayumi fra Japan venter på fergen

Jenny fra USA venter også. Masse å ta bilder av

Fergen vår ^^


onsdag 11. januar 2012

Dårlig internett

Pga jeg har Thailands verste internett - får så vidt gå innpå facebook(ja jeg vet det er helt sykt), så får jeg ikke lastet opp bildene til bloggen. Og hva er en blogg uten bilder??? 

Jeg får sikkert Thammasat internett neste uke. 

Hvilke innlegg som kommer:
- Thammasat Orientering
- Tur til Sriracha - Chonburi
- Wat Pho (buddhistisk tempel)
- Første skoledag
- Historien til Thammasat
- Besøk fra Norge - Wat Arun
-Thammasat Field trip til Grand Palace 
- Helgetur til Koh Samet


fredag 6. januar 2012

Rommet mitt på Amarin

Imorgen flytter jeg til Teerin Mansion, men er er noen bilder fra stedet jeg har bodd de første nettene. Kommer nok til å flytte her neste semester. Flytter pga jeg vil være med en vennine og det er nærmere alt annet. Men her bor det så mange andre utvekslingstudenter så det blir litt trist å flytte på den måten.

26 kg ligger på gjestesengen +  en egen plass til å sminke seg!
Awesome




 
Utsikten fra rommet. Boss og dritt og ødelagte bygninger *3*





torsdag 5. januar 2012

På jakt etter leilighet *Mye skrift, lite bilder*

Idag stod jeg opp tidlig for å dra til Teerin Mansion for å gå på visning. Jeg sendte de en mail på engelsk, og fikk svar på engelsk, så jeg hadde forhåpninger at dette kom til å gå greit. Jeg tok en taxi bort, taxisjåføren visste ikke hvor det var selvom jeg gav han adressen både på thai og engelsk. Dette skjer sånn HVER dag. Jeg sier det til og med på thai og engelsk, har beskrivelser og adresser men nei. Skaff dere GPS. 

Kom meg omsider til Teerin, og der kunne jo selvfølgelig ikke en sjel engelsk heller. Klarte å få fram litt thai, at jeg skulle se et rom, kanskje flytte inn osv. Damen bak disken presterer å si at hun ikke leier ut til falang - utlendinger. Jeg sa at jeg ser kanskje ut som en utlending, men jeg er thai på innsiden! Pluss at jeg ikke er en vanlig turist på utkikk etter hotel, men en student fra deres mest prestisje fylte universitet på utkikk etter leilighet. Det skulle gå greit om jeg hadde bevis på at jeg går på Thammasat. Det hadde jeg jo ikke tenkt å ta med meg, men hadde en kopi på mailen min, men de hadde selvfølgelig ikke internett. Kosetur. Rommene er dødsfine, rene, moderne og har flott utsikt! Det ligger desuten nærmest Central Pinklao som er det største kjøpesenteret her i Gamledelen av Bangkok, masse sminke og merkeklær. Kan bli farlig i lengden siden jeg har en shoppingkjærlighet på tuppen til å bli en avhengighet. 

Smakebit av Teerin før mine egne bilder kommer opp neste uke: HER

Etter det gikk jeg hjem(Amarin) også fikk jeg bli med på en liten tur bort til selveste Central. Studentene som bor her(ca90% av alle som bor her) har en facebook side hvor man poster ting man lurer på, eller om folk vil være med å spise eller reise. Idag så var det arrangert en tur bort til Central så folk kunne kjøpe seg billige mobiler, simkort, veksle penger og kjøpe noe klær. Så skulle vi ha felles lunsj sammen etterpå, men det hadde jeg ikke tid til. Og akkurat nå sitter de oppe på rooftoppen og drikker.

Jeg fikk meg et simkort før jeg måtte løpe til taxien og kjøre til campus for det stod på timeplanen: uniformshopping! ^^ Jeg kom der tidsnok, og så folk jeg kjente fra dagen før(visningen). Etter å ha ventet en halvtime uten at noen fra universitetet dukket opp, begynte vi å bli litt irritert. Vi fant rett person å spørre og hun sa at de hadde dratt 1330, som avtalt. Men det var rart siden de jeg var med hadde ventet siden 1315 utenfor, og det er umulig å ikke få med seg 20 andre "hvite" studenter gå forbi. Så vi tror det bare var en pose med drit hun fortalte oss. Jaja, vi gikk inn til Banglamphu, en gate med masse boder og selgere, for å finne disse uniformene da. Kravet er hvit skjorte med t-skjorte armer, et svart knelangt skjørt, svarte lukkede sko, universitets pin og et svart belte med universitets logoen på beltespennen. Dette var vist kun på viktige tilstelninger og eksamener det gjaldt, så hvis du vil bruke svarte flipflops og et skjørt som så vidt dekker det nødvendigste so be my guest. Dristige disse thaijentene altså.....

Jeg kjøpte to skjørt, ene sånn pleated(husker ikke hva det er på norsk lol) også et tettsittende. Men alt er knelegde, selvom det er den verste lengden til mine bein, for jeg har så tjukke legger. *sadface* 
Også tre hvite skjorter. Universitets belte og pin kjøper jeg imorgen før uni begynner. 

Jeg fikk endelig sprekt shoppeboblen etter tre dager uten shopping. Og det tok desverre litt av :( SORRY NATCHA!!
Skulle bare ha den ene fuktighetskremmen til fjeset med spf 30 fra The Body Shop, men det ble mer. 


Ansikt og kroppsprodukter 

Revlon Lip Butters - Vi har ikke Revlon i Norge så dette var AWESOME!


Blush i fargen SIN, ganske brun i esken, men varm rosa på kinnet. Blush og bronzer i en.

Mac Pro Longwear. Trenger full coverage 


Etude House(Korea) BB cream. Motvirker kviser, har spf, og denne har glow.

Etude House øyeskyggekost

Stay tuned to hear more of my adventures. Uken som kommer : Informasjonsmøte i 9 timer, innsjekking til ny leilighet, helgetur til Chonburi og alt annet gøy fra Thailand. 
Nå legger jeg meg. Ryggen dreper meg for jeg sover på betong føles det som. Takk og lov at det er billig masasje i Thailand. 

onsdag 4. januar 2012

Housing tour!

Idag var det arrangert visning med Thammasat. Jeg hadde ikke fått sove mye om natten pga jetlag så jeg stod opp klokken 05. Det ble litt titting på thaitv og thaimusikkvideoer, før jeg dusjet og begynte å gjøre meg klar for dagen. 
Jeg dro bort til Thammasat to timer før vi skulle møte så jeg hadde god tid til å gjøre meg mer kjent i området, også gikk jeg bort til Sanam Luang. Det er kongeplassen, en stor grønn lunge midt i Bangkok. Det er her alle de kongelige seremoniene tar sted. Den ligger rett ovenfor Thammasat, så tenker jeg kommer til å gå der noen ganger for å lese i litt stille og vakre omgivelser. 

Vi fikk se noen forskjellige condos, dorms og leiligheter. Men alle var enig at Amarin Mansion(hvor jeg bor nå) var det som var finest for prisen. Så de fleste booket leilighet rett etter visningen. Imorgen skal jeg til Teerin Mansion for en liten visning, for det står mellom Teerin og Amarin. 

Jeg ble kjent med mange idag, og det virker som de fleste er fra USA/Canada. Virker som veldig greie folk. Vi prøvde å finne noe å spise sammen men tydeligvis var alle gatebodene dratt hjem for dagen :( 

Ellers har jeg vært hjemme i leiligheten siden. Fått sett litt på tv, lest blader og slappet av.
Jeg tenkte å gå på shopping på et senter, men ble for slapp.

Imorgen er det visning hos Teerin kl.08, utsjekking fra Amarin kl. 12, og uniformsshopping kl.1330! Etterpå tenkte jeg shopping også møte kanskje en venn fra Norge!





Wat Phra Kaeo i bakgrunnen der

De vannet gresset når jeg var der

Pridi Banomyong - grunnleggeren av Thammasat